E-boek Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid, leren en motiveren

Door dit e-book weet jij

– waarin zich een ontwikkelingsvoorsprong uit
– De kenmerken van hoogbegaafdheid en hoe hier beter mee om te gaan
– Hoe je tot leren kan komen en hoe onderpresteren ontstaat
– Vergroten van het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen en erachter komen waar de interesse ligt en waar jouw kind enthousiast van wordt. 

 

Ontwikkelt jouw kind zich anders dan verwacht, heeft het misschien een ontwikkelingsvoorsprong?  

In dit eboek ontdek je hoe je daarachter kan komen.

Het kan zijn dat je kind zich anders voelt, doordat het anders is. Hierover kom je meer te weten door het Zijnsluik. Door hier inzicht in te hebben begrijp je je kind beter, waardoor je anders zal reageren. Maar ook je kind zal zichzelf beter begrijpen

 

 

Door de intensiteit ontstaat er nogal eens onbegrip en het zou jammer zijn als jouw kind zich dan maar gaat aanpassen of er te heftig gereageerd wordt.

 

Een groot misverstand is dat een hoogbegaafd kind altijd uitzonderlijk presteert, Dat hangt van vele factoren af waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Er is nogal eens verschil in het resultaat thuis en op school en bovendien komen hoogbegaafde kinderen lang niet altijd tot leren.

Het Zijnsluik - Tessa Kieboom

 

Weet jij welke 5 stappen je neemt om tot leren te komen?

 

Hoe gaat jouw kind om met het maken van fouten, met frustratie en krijgt het een passend lesaanbod. Leerstof waarbij instructie echt noodzakelijk is? Een andere manier van denken, van ontwikkelen, van Zijn,  intensiteit en niet passend lesaanbod kan leiden tot onderpresteren, schooluitval en gedragsproblemen.

Onderpresteren

Wat onderpresteren is, hoe het ontstaat en wanneer je er het best wel wat aan kan doen.
Het is echt niet noodzakelijk om altijd te presteren, maar we heel vervelend wanneer je kind beperkt wordt, wanneer hij wel zou willen presteren, verder wil komen, zich wil ontwikkelen.

Betekenisvolle, zinvolle opdrachten waarbij creatie, uitdaging en het resultaat ertoe doet, daardoor raak je meestal wel gemotiveerd om wat extra inspanning te leveren en door te zetten. Of de obstakels te overwinnen die in de weg staan

 

De aanpak van onderpresteren is een zoektocht
naar wat werkt voor jouw kind.

 

Het 6 stappenplan van Syliva Rimm kan dan een goede oplossing zijn. Of een training leren leren of een succesvol omgaan met faalangst. Leren omgaan met lastigere opdrachten, faalangst overwinnen en leren omgaan met fouten.


Vergroten van het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen en erachter komen waar je interesse ligt en waar jouw kind enthousiast van wordt. 

 

Hoe krijg je dat voor elkaar bij een hoogbegaafd kind?

 

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!