Frustratie en zelfvertrouwen

Frustratie en machteloosheid

Je kind komt thuis, gooit zijn tas neer, schopt zijn schoenen uit en ploft op de bank om er voorlopig niet vanaf te komen. Je voelt je machteloos om je kind zo ongemotiveerd en lusteloos te zien. Hij is nauwelijks in beweging te krijgen en het liefst kijkt hij video’s op youtube of Netflix of vult zijn tijd met gamen

Frustratie - uitgetrapte schoenen

Inmiddels ben je doodop van die explosieve, negatieve buien waarbij van alles stukgaat, materiaal of relatie. Er wordt gegooid met boeken of de deur en wanneer je er wat van zegt heb je helemaal de poppen aan het dansen. Dan gooit hij er van alles uit, waardoor jij ook dingen zegt waar je later spijt van hebt. 

 

 

Hoe kom je toch uit deze vicieuze cirkel?

 

Moedeloos

Je wordt moedeloos door zijn lage cijfers doordat hij geen effectieve leerstrategie heeft, advies niet opvolgt en niet kan laten zien wat hij kan. Ja zo af en toe, bij een leuke docent of een boeiend onderwerp heeft hij hoge resultaten en is hij enthousiast, maar verder is de motivatie ver te zoeken.

Je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Je hebt veel gelezen en herkent precies jouw kind erin. Maar het is zoveel waar je, waar jullie, mee aan de slag kunnen. Je voelt je verslagen, hij kan maar niet laten zien wat hij kan. Je hebt echt van alles geprobeerd.

 

Echt zo irritant, je krijgt er de kriebels van wanneer je kind bij het minste of geringste al opgeeft of er niet eens aan begint wanneer niet zeker is dat het gaat lukken. Door te weinig zelfvertrouwen laat hij kansen liggen en pakt hij niet door.

Zelfvertrouwen

Je bent zo bang dat je kind in een depressie terecht komt en het niet meer ziet zitten, met alle mogelijke gevolgen van dien. 

Oh je moet er gewoon niet aan denken

Zelfvertrouwen en motivatie

Hoe zou het voor je zijn als;

  • je kind weer op ‘aan’ staat, weer enthousiast en gemotiveerd is. Wanneer hij weer blij is en nieuwsgierig?
  • je zoon beter om kan gaan met frustratie en boosheid. Zodat jij niet voortdurend op je hoede moet zijn om dat te voorkomen
  • je kind weer kan gaan voor zijn toekomstdroom door het halen van betere cijfers, doordat hij durft te laten zien wat hij kan. Doordat hij weer vertrouwen heeft omdat hij weet waar te beginnen
  • je weet hoe je met zijn hoogbegaafdheid en zijn gedrag om kan gaan en je daar handvatten voor hebt
  • wanneer je kind met meer zelfvertrouwen stappen zet, doorzet en niet bij het minste of geringste opgeeft

 

Omgaan met frustratie en bouwen aan zelfvertrouwen

 

Omgaan met frustratie en bouwen aan zelfvertrouwen is mogelijk met het traject ‘back on track’ 

Door dit traject, wat uit 9 sessie bestaat, staat jouw kind weer op ‘aan’, is hij weer enthousiast en leergierig – eindelijk uit die negatieve spiraal – en gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Moeder zittend in vensterbank

In 9 sesies kan jouw zoon of dochter beter omgaan met frustratie en boosheid en zijn emoties beter uiten of een plaats geven. Hierdoor ontstaan er minder heftige emoties thuis en op school waardoor de rust weer keert.

En leert jouw kind leren, allereerst uitgaande van zijn eigen interesse om het later toe te kunnen passen op zijn schoolwerk

Wat werkt bij frustratie en weinig zelfvertrouwen?

Door dit traject ga jij, als moeder,  ontdekken welke aanpak kan werken – weet je waar je moet beginnen en hoe je beter met zijn gedrag om kan gaan.

Krijgt jouw kind meer zelfvertrouwengen  waardoor hij door kan zetten en de geboden uitdaging vaker aan kan gaan. Zelfs als hij niet zeker weet of hij het kan. 

Yes, dan worden er kleine stappen gezet richting succeservaringen!

Zou jij dat willen?
Dat je kind beter omgaat met frustratie en meer zelfvertrouwen heeft

 

Dat is voor jou en je zoon/dochter ook mogelijk?

 

 

Mogelijk met het traject ‘back on track’ bestaande uit 9 sessies verspreid over 12 weken

 

Kan jij je voorstellen;

Bijna stuiterend komt hij binnen en verteld honderuit wat hij vandaag allemaal beleeft heeft en waar hij achter is gekomen.
Samen met een groepje vrienden is hij begonnen met het opzetten van een eigen  bedrijfje met een apparaat dat pizza’s voor je maakt.

Inmiddels hebben jullie als ouder ook door dat je door op een bepaalde manier te reageren.

Wanneer het niet gelijk lukt ontploft hij niet meer, maar gaat onderzoeken hoe het dan wel zou kunnen lukken. Ze hebben al drie orders binnen en de pizza’s die er uit komen worden echt steeds beter. Heerlijk.

Inmiddels hebben steeds meer kinderen door persoonlijke begeleiding hun motivatie en energie weer terug gevonden.
Kenmerkend was dat telkens dezelfde thema’s  terugkwamen.
Uit deze ervaring ontstond deze training.

Door te ervaren dat er zoveel meer is wat wél leuk is, waar je echt meer van wil weten of waar je mee aan de slag wilt, ontstaat er activiteit en creativiteit.

Tegelijkertijd is het ook best spannend om met aan iets te beginnen waarvan je niet zeker weet of het gaat lukken. Door kleine stapjes worden succeservaringen behaald.
Geweldig om die omslag te ervaren. Om te zien dat het zelfvertrouwen groeit en dat er zelfs eigen initiatief ontstaat om uitdagingen aan te gaan, door te zetten en mooie eigen doelen te bereiken.

Traject Frustratie en zelfvertrouwen

Back on Track

Persoonlijk traject
649,95
  • Gemotiveerd binnen specifiek gebied
  • Omgaan met frustratie en boosheid
  • Bouwen aan zelfvertrouwen
  • Aangaan van de passende uitdaging
  • Leren lèren door effectieve leerstrategiën
Nieuw

Nog vragen?

Heb jij nog vragen, of het wel wat is voor je kind, hoe het programma verloopt, of je er bij mag zijn, of je als ouder ook tips krijgt……Neem gerust even contact op. Dan help ik je bij het nemen van een weloverwogen besluit.

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!