Over mij

Karin van Toor

Inmiddels weet ik wat ik wil, ik stel vragen, onderzoek en laat mij niet in de hoek zetten. ik ben gemotiveerd, krachtig en een echte doorzetter Verder heb ik een open en lerende houding, maar dat is zeker niet altijd zo geweest.

Wilde meer, maar kreeg niets

Door mijn astma zat ik op buitengewoon bijzonder onderwijs, waar eigenlijk het lesaanbod miniem was. Op mijn 9e jaar ging ik een jaar uit huis waar ik in Hilversum naar een reguliere school ging, waar ik ervaarde dat het ook anders kon. Weer terug op buitengewoon onderwijs, vroeg ik wel naar ander werk maar kreeg het niet. Er werd mij gezegd dat dat er niet was. In mijn herinnering heb ik in groep 7 en 8 gekopieerd en boeken gekaft. Ik had het maar geaccepteerd, ik was gewoon een beetje vreemd, hoorde er duidelijk niet bij en recalcitrant dat was ik niet meer, want dat was mij wel afgeleerd.

De weg van de minste weerstand

Ik wilde medicijnen gaan studeren, want dat was de wereld waarmee ik bekend was. Tot ik op 13-jarige leeftijd kennis maakte met de piano, dit wel lekker ging en ik besloot naar het conservatorium te gaan. Van VWO 5 ging ik naar HAVO 5 op advies van mijn toekomstige echtgenoot want ‘waarom zou je moeilijk doen als HAVO ook goed is’.  Ik ging de uitdaging dus uit de weg en koos de weg van de minste weerstand. Op mijn 18e ging ik samen wonen en naar het conservatorium.

Het contact met mijzelf was ik verloren

Dat viel niet mee. Ik hield mij staande maar ik werd geleefd en was het contact met mijzelf, met mijn gevoelens verloren. Tot ik een assertiviteitscursus volgde, zelf besluiten ging nemen en meer energie en gevoelens kreeg. Deze persoonlijke bagage nam ik mee in mijn lespraktijk piano waar steeds vaker (vermoedelijk) hoogbegaafde leerlingen komen voor meer uitdaging, leren leren en toename van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Het was als of ik wakker werd uit een winterslaap

In 2015 besloot ik me te specialiseren in hoogbegaafdheid en volgde een opleiding bij Novilo, waar ik erachter kwam dat er meer mensen waren zoals ik, met veel energie, enthousiasme en gedrevenheid. Meestal hield ik mij in, maar hier kon ik mijzelf zijn, mijzelf ontwikkelen. Het was alsof ik wakker werd uit een winterslaap. Wat een geweldige ervaring.
Daar er weinig onderzoek was gedaan naar muziekonderwijs en hoogbegaafdheid wilde ik onderzoek doen, dus deed ik de ECHA-opleiding aan de Radboud Universiteit. Hier kwam ik mijzelf tegen. Ik had geen idee hoe ik moest leren, dat ik mij moest inspannen, echt moeite moest doen en nadenken om het voor elkaar te krijgen.

Leergierig, enthousiast en gedreven

Creativiteit

In het begin was het lastig, maar wanneer ik dan weer een stap verder was voelde het echt super. Het doen van onderzoek vond ik geweldig en ik bestelde het ene na het andere boek, ik werd leergierig, enthousiast en nog gedrevener en dit voelde geweldig. Zo goed dat ik dit gevoel, deze ervaring graag door wil geven aan anderen.

 

Super vind ik het om deze ervaring en vaardigheden door te geven en de motivatie en enthousiasme terug te zien. En ik, ik blijf lekker doorleren. Want ja, het is echt zo, hoe meer je weet, hoe meer je weet dat je nog niet weet.

Wanneer je mij zou kennen

Wanneer je mij zou kennen dat weet je dat ik een beetje chaotisch ben, zeer gedreven en leergierig. Dan weet je ook dat ik een groot doorzettingsvermogen heb, wat zeker hard nodig is in de bergen waar ik graag wandel en klim of wanneer ik tafeltennis. Een goed glas wijn, met zo’n eikenhouten smaak, daar kan ik echt van genieten. Zeker in de vakanties of samen met mijn jongens wanneer we eens met zijn vieren (of zessen) uit eten gaan.Verder kom ik echt tot rust wanneer ik bezig ben met quilten, kalligraferen een goed boek, tuinieren of schilderen.

De top bereikt-positief denken

 

 

 

 

Zullen wij eens kennis maken?

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?