Over mij

Karin van Toor

Eerlijk gezegd leefde ik om te werken. Ik had het idee dat het nooit goed genoeg was en dat ook ik niet goed genoeg was. Mijn vooropleiding was onvoldoende doordat ik als kind op 5 verschillende scholen had gezeten. Dus voor mij alle reden om mezelf minder te vinden. Doordat ik dacht dat een studie medicijnen te zwaar was ben ik naar het conservatorium gegaan. Ik werd geleefd en was het contact met mijzelf, met mijn gevoelens verloren. Op het moment dat ik zelfs de warmte niet voelde terwijl ik mijn koude handen boven de verwarming hield nam ik het besluit dat ik zo niet verder wilde leven.

Kennismaking hoogbegaafdheid

Ik volgde een assertiviteitscursus en ging zelf besluiten nemen en kreeg weer meer energie en ontdekte mijn gevoelens. Door mijn jongens kwam ik op het pad van hoogbegaafdheid en daardoor vielen vele kwartjes op hun plek. Ik specialiseerde mij na mijn conservatoriumstudie in hoogbegaafdheid en kwam mensen tegen met dezelfde energie en drive.

Meer begrip en mezelf zijn

Geweldig. Ik kon gewoon mezelf zijn en begrijp nu wat mij al die tijd tegenhield, maar wat nog fijner was dat ik mijn jongens ook beter begreep en waarom ze soms zo explosief waren en straf maar niet hielp. Ik leerde genieten, weer ontspannen en bezig zijn met mijn vele hobby’s. Ik werk nu om te leven en te genieten.

Mooie combinatie, piano en coaching hoogbegaafden

Mijn persoonlijke bagage nam ik mee in mijn lespraktijk piano waar steeds vaker (vermoedelijk) hoogbegaafde leerlingen komen voor meer uitdaging, leren leren en toename van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

In het dagelijks leven ben ik druk en zit ik vol energie. Naast confronterend en stimulerend ben ik duidelijk en vasthoudend. Wanneer ik merk dat het iets niet werkt, dan ga ik altijd op zoek naar dat wat wel werkt.

Dat kan pianospelen zijn, maar ook tekenen of schilderen, project Leonardo da Vinci, een robot bouwen, koken of het maken van een kettingreactie. Niets is te gek. Als er maar weer enthousiasme ontstaat en het kind weer op ‘aan’ gaat.

Creativiteit


Een hoogbegaafd kind kan je niet in een hokje plaatsen.
Kijk verder als alleen de schoolresultaten, ga echt het gesprek aan
zodat je ontdekt wat een kind echt wil.

Chaotisch, zeer gedreven en leergierig

Wanneer je mij zou kennen dat weet je dat ik een beetje chaotisch ben, zeer gedreven en leergierig. Dan weet je ook dat ik een groot doorzettingsvermogen heb, wat zeker hard nodig is in de bergen waar ik graag wandel en klim en wat nodig was om mijn borstkanker te overwinnen.
Een goed glas wijn, met zo’n eikenhouten smaak, daar kan ik echt van genieten. Zeker in de vakanties of samen met mijn jongens wanneer we eens met zijn vieren (of zessen) uit eten gaan. Verder kom ik echt tot rust en kan ik intens genieten wanneer ik bezig ben met quilten, kalligraferen, houtbewerking, een goed boek, tuinieren of schilderen.

De top bereikt-positief denken

 

 

 

 

Zullen wij eens kennis maken?

Stuur gewoon even een app naar 06-22712648

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier