Je kind komt thuis, gooit zijn tas neer, schopt zijn schoenen uit en ploft op de bank om er voorlopig niet vanaf te komen. Je bent uitgeput door de voorturende strijd en je kind zo ongemotiveerd en lusteloos te zien. Hij is nauwelijks in beweging te krijgen en het liefst kijkt hij video’s op youtube of Netflix of vult zijn tijd met gamen
Inmiddels ben je doodop van die explosieve, negatieve buien waarbij van alles stukgaat, materiaal of relatie. Er wordt gegooid met boeken of de deur en wanneer je er wat van zegt heb je helemaal de poppen aan het dansen. Dan gooit hij er van alles uit, waardoor jij ook dingen zegt waar je later spijt van hebt.
Je wordt moedeloos door zijn weerstand doordat hij geen idee heeft, dat hij anders leert. Tot nu toe heeft hij niet leren leren, maar nu het wel nodig is volgt hij advies niet op en kan hij niet laten zien wat hij kan. Ja, zo af en toe, bij een leuke docent of een boeiend onderwerp komt hij enthousiast thuis, maar verder is de motivatie ver te zoeken.
Je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Je hebt veel gelezen over hoogbegaafdheid en onderpresteren. Je herkent precies jouw kind erin. Maar het is zoveel waar je, waar jullie, mee aan de slag kunnen. Je voelt je verslagen, omdat je het idee hebt dat hij niet wil laten zien wat hij kan. Je hebt echt van alles geprobeerd.
Echt zo irritant, je krijgt er de kriebels van wanneer je kind bij het minste of geringste al opgeeft of er niet eens aan begint wanneer niet zeker is dat het gaat lukken. Door te weinig zelfvertrouwen laat hij kansen liggen en pakt hij niet door.
Hoe kan jij zonder teveel nadruk te leggen op het resultaat hem duideljk maken dat het juist gaat om het leerproces? Dat het zelfvertrouwen geeft wanneer je na inspanning merkt dat je iets voor elkaar krijgt of in ieder geval weet hoe het niet moet.
Je bent zo bang dat je kind in een depressie terecht komt
en het niet meer ziet zitten, met alle mogelijke gevolgen van dien.
Hoe zou het voor je zijn als;
Omgaan met frustratie en bouwen aan zelfvertrouwen is mogelijk met het traject ‘back on track’
Door dit traject, van 9 weken, kom je eindelijk uit die negatieve spiraal , zie jij jouw kind weer enthousiast en leergierig, gemotiveerd om aan de slag te gaan met dat wat hij als zinvol ziet.
In 9 weken kan jij omgaan met frustratie en boosheid, je emoties goed uiten en effectief feedback geven. Hierdoor ontstaan er minder heftige situaties thuis en op school waardoor de rust weer keert.
Het is noodzakelijk dat jouw kind leert hoe hij anders leert, allereerst uitgaande van zijn eigen interesse om het later toe te kunnen passen op zijn schoolwerk.
Door dit traject ga jij, als moeder, ontdekken welke aanpak werkt – weet je waar je moet beginnen en hoe je beter met zijn gedrag om kan gaan.
Krijgt jouw kind meer zelfvertrouwen waardoor hij door kan zetten en de geboden uitdaging vaker aan kan gaan. Zelfs als hij niet zeker weet of hij het kan.
Yes, dan worden er kleine stappen gezet richting succeservaringen!
Dat je hoogbegaafde kind dat onderpresteert
beter omgaat met frustratie en meer zelfvertrouwen heeft
Tegelijkertijd is het ook best spannend om met aan iets te beginnen waarvan je niet zeker weet of het gaat lukken. Door kleine stapjes worden succeservaringen behaald.
Geweldig om die omslag te ervaren. Om te zien dat het zelfvertrouwen groeit en dat er zelfs eigen initiatief ontstaat om uitdagingen aan te gaan, door te zetten en mooie eigen doelen te bereiken.
Irissenpad 27
3251 DA Stellendam
Nederland
Maak vandaag nog een afspraak
Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!