Pianoleerlingenconcert Musica EduArta

Vrijdag 22 maart 2019 werd onder grote belangstelling weer een pianoleerlingenconcert door Musica EduArta gehouden in ‘De Overkant’.

Eerst waren er kussens te weinig, daarna werden er stoelen uit de  tuin gehaald om alle belangstellenden een plek te geven.

Logisch dat er zoveel mensen op af kwamen, want het was een bijzonder gevarieerd programma van beginners tot gevorderden en zelfs ver gevorderden. Van Old McDonald tot Samen in de naam, van de klapdans tot Perfect en Can’t help falling in love van de Pianoguys.

Pianoles MusicaEduArta

Alle pianoleerlingen wisten dat ze alle muziek paraat moesten hebben, dat losse papieren voorkomen werden, dat er op de Powerpoint passende afbeeldingen bij hun stuk stonden en dat zij aan de beurt waren wanneer hun naam rechts in beeld zou verschijnen. Door het overvolle programma is uiteindelijk besloten om een aantal stukken te schrappen en niet iedereen zowel voor- als na de pauze te laten spelen.

Het spits afbijten van het pianoleerlingen concert

Naomi mocht het spits afbijten wat natuurlijk best spannend was waarbij ze even later bij de klapdans vergezeld werd door Esmee.  Bij de klapdans die Naomi speelde stond de tekst ‘draai in het rond en raak de grond’ wat super werd gedaan door Esmee.

In het eerste blok hoor en zie je de volgende stukken; Naomi met Zonneschijn door de bomen en samen met  Esmee voert zij de Klapdans uit. Juliëtte  speelt  Malaqueña en Red River. Daarna klinkt- Nuvole Bianche, Verberg mij nu Christian sluit dit blok af met Big big world en Ready to go

 

Christian speelde voor het eerst en als enige op het keyboard. Geweldig wat een enthousiasme!

 

Blok 2 van het pianoconcert met 4 spelers

Zowel Imme als haar broer Sil speelde allebei voor het eerst en wat brachten ze het er goed af. Zo af en toe even checken of het echt goed is en we nog goed samen spelen tijdens het geliefde Can’t help falling in love. Emma speelde uit de serie Piano Adventures, Thyrza uit ‘Op Toonhoogte’ en Claudia sloot dit blok af met een schitterend voordracht van  Can’t help falling in Love van de Pianoguys

00.00.00 Imme    – Can’t help falling in Love en Indianenlied
00.02.30 Emma    – That’s the way it is

00.04.44 Thyrza    – Als een hert
00.00.36 Claudia   – Can’t help falling in love – Pianoguys

Grotendeels voor de allereerste keer een pianoconcert

Sil de broer van Imme besloot samen te beginnen en daarna helemaal alleen te spelen. Gevolgd door Brechje, Eloïse en Maartje, die allemaal voor de allereerste keer piano tijdens een concert speelde. Pfoe, wat is dat spannend, maar zo geweldig om mee te maken. Amber die had al een keer eerder gespeeld dus die wist al een beetje hoe het ging en hoe leuk het is om te spelen voor al die mensen, vriendinnen, vaders, moeders, opa’s en oma’s.

00.00.00 Sil            – Zonsopgang en macaroni cha-cha- cha
00.01.44 Brechje    – Old McDonald + Hallelujah
00.03.18 Eloïse F.  – Samen in de naam en Tapdansen

00.05.34 Amber     – My heart will go on en Romance
00.09.05 Maartje   – On the bridge at twilight

De Fibonacci reeks tijdens de presentatie

Bij elk stuk gaan bijpassende foto’s gepaard op de Powerpoint. Bij het stuk Perfect waren dat foto’s uit de natuur waar de Fibonacci reeks in te zien was genoemd naar Leonardo van Pisa, bijgenaamd Fibonacci. die de rij noemt in zijn boek Liber abaci uit 1202.

De rij blijkt interessante eigenschappen en verbanden te bezitten met onder andere de gulden snede0, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946,…
Het is niet duidelijk wie als eerste de rij heeft uitgedacht. Toen Fibonacci 20 jaar was, ging hij naar Algerije waar hij Indiase en Arabische wiskunde bestudeerde. Wellicht leerde hij daar de rij kennen.

afbeelding pianoconcert Musica EduArta

00.00.02 Nienke     – Perfect
00.03.44 Emma      – Tchaikovsky’s Theme en Campbells are coming

00.05.26 Nathasja   – Dreaming + Indianenlied
00.07.11 Julia            – Faded – Alan Walker

Heerlijk naar buiten tijdens het leerlingenpianoconcert

Na de pauze waarin de kinderen nog even heerlijk buiten konden spelen in de prachtige tuin van ‘de Overkant’ en iedereen kon genieten van thee, koffie en limonade en even bij kon komen van al die prachtige stukken. Door de grote groep mocht er in 4 groepen drinken en een koekje of snoep gehaald worden. Daar er nu gebruik werd gemaakt van bonnen en er dus niet afgerekend hoefde te worden liep dit als een speer.

00.00.02 Jan        – Can’t help falling in love en Zonsopgang
00.01.57 Noa        – Kum ba yah
00.02.23 Juliëtte – Lady Allison’s Minuet
00.04.00 Thyrza  – Intermezzo
00.05.29 Isa          – Klapdans en Indian Celebration
00.07.02 Isa & Eloïse  – Rondedans
00.07.45 Eloïse      – Macaroni Cha-cha-cha
00.08.28 Maartje  – Meaghan’s Melody

Thyrza was hier degene met ervaring, alle anderen speelden voor de eerste keer piano tijdens een concert. Echt zo goed hoe zij het gedaan hebben. Noa die op het laatste moment besloot toch mee te doen, Isa en Eloïse die met veel plezier samen geoefend hebben em Maartje die een prachtige weergave gaf van Meaghan’s Melody.

 

‘Wat geweldig geregeld allemaal’

 

De laatste stukken  alweer van dit leerlingen pianoconcert

Wat is de avond omgevlogen, maar gelukkig heeft Julian Villerius alles opgenomen zodat wij nog maanden kunnen nagenieten. Vele pianoleerlingen zijn geïnspireerd en gemotiveerd naar huis gegaan en sommige (groot) ouders zijn misschien zelfs wel gaan twijfelen of ze toch ook maar eens gaan beginnen met piano spelen of het gaan oppakken, want het is nu toch wel erg gaan kriebelen.

00.00.02 Nienke – Improvisatie op ‘Als een hert’
00.03.57 Merith  – Tears of the Night
00.06.46 Claudia – Strong

 

Ook zo’n kriebel gekregen om (beter)piano te leren spelen?

 

Helemaal nu blijkt dat je helemaal niet elke week les hoeft te nemen, maar dat ook om de  2 of 3 weken mogelijk is of zelfs onregelmatig via afspraak op basis van een leskaart.

 

Eén ding is zeker het maken van muziek is heerlijk zowel om zelf te doen als om te luisteren. Dit pianoconcert was een geweldig begin van een zonnig weekend.  

 

 

 

 

 

 

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier