Pianoles voor volwassenen, eindelijk tijd voor jezelf

Me-time pianoles voor volwassenen

Pianoles voor volwassenen komt vaak uit hele andere drijfveren dan bij kinderen.
Veel gehoorde redenen zijn:

  • ‘Ik heb altijd al piano willen spelen en nu ga ik dat eindelijk doen.’
  • ‘Naast mijn drukke leven met werk en kinderen even een moment voor mezelf’
  • ‘Altijd heb ik voor anderen geleefd, nu is het tijd voor mezelf’
  • ‘Vroeger als kind moest ik naar pianoles, nu wil ik het zelf.’

 

Dus volwassenen die pianoles hebben,  quality time beleven door muziek te maken. Heerlijk!

Naast muzieknotatie, ritme, techniek en de juiste noten op het juiste moment is de uitvoering en interpretatie van een stuk natuurlijk heel belangrijk. Om daar achter te komen, wat jij wilt zeggen met een muziekstuk moet je er achter komen wie jij bent als persoon. Je moet in staat zijn om fouten te durven maken. Leren ontspannen en je grenzen verleggen. Je wordt je bewust van spieren en processen waarvan je het bestaan niet wist

 

Pianospelen voor volwassenen dat is topsport, een pure brain workout!

 

Natuurlijk wordt er wel gebruik gemaakt van pianomethodes voor volwassenen zoals Hal Leonard en Alfred’s voor volwassenen en Piano Adventures.

Om effectief te kunnen oefenen en een vast moment in te roosteren hebben we het ook over het stellen en bereiken van doelen.

Maar we spelen ook uit de liederenbundel Op toonhoogte op basis van een uitgeschreven melodie en akkoordsymbolen. En verder van klassieke muziek en filmmuziek tot Amsterdamse meezingers.

Om effectief te kunnen oefenen en een vast moment in te roosteren hebben we het ook over het stellen en bereiken van doelen.

Pianoles volwassenen

 Ook over karakter, toewijding en persoonlijke ontwikkeling. Bovendien, moedig ik jou graag aan om al jouw talenten te ontwikkelen, zodat je je breed kan ontwikkelen.

Door te houden van muziek, het te waarderen en dan ook nog te kunnen spelen, daar heb je plezier van voor de rest van je leven – een talent dat  jouw leven en het leven van anderen verrijkt. Volwassenen hebben hun eigen dinerconcert. Hierbij genieten we van heerlijk eten terwijl er afwisselend door alle volwassenen een zelf gekozen stuk gespeeld wordt. Lekker laagdrempelig dus.

Pianoworkshop-Pianoles voor volwassenen

Naast pianoles voor volwassenen is er ook de mogelijkheid voor een Basis PianoWorkshop.

Een workshop waarin je als volwassen beginner in no time heel de basis binnen hebt. Echt zo wonderlijk dat je van niets naar het van blad spelen met twee handen van een bekende melodie. Hard werken, maar dan heb  je ook wat.

Je leven is jouw muzikale symfonie.
Maak het tot een meesterwerk

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier