Opknappen in de vakantie

Moedeloos kan je je soms voelen. Zo zag Agnes haar zoon, haar hoogbegaafde kind, worstelen op school, met de stof en met zichzelf. Hij werd steeds minder gemotiveerd, speelde de clown in de klas en zijn schoolresultaten gingen steeds verder achteruit.

Van blije, vrolijke kleuter was hij gegroeid tot ontevreden, humeurige en terneergeslagen tiener. En zo zag Diana haar dochter Daphne zich helemaal aanpassen aan de interesses van haar vriendinnen waardoor ze zichzelf kwijtraakte en zich terugtrok, niet meer sprak over haar passies en steeds verder afgleed.

Training voor succes

Als het nu eens vakantie is voor jouw hoogbegaafde kind

Je weet dat je kind het beter kan als je maar eens die juiste knop weet te vinden. Die knop bij je kind waardoor het wel het huiswerk maakt, de spullen in orde heeft, weer vol enthousiasme en energie erop uit gaat. En die knop bij de leerkracht of docent zodat je kind echt gezien wordt waardoor er samenwerking ontstaat. 

Boosheid hoogbegaafden

Je voelt je zo machteloos, want wat kan je daaraan doen als ouder? Hoe krijg je weer een beter contact met je kind en krijg je grip op die boze buien? Hoe maak je de leerkrachten of docenten duidelijk dat het echt niet goed gaat met je kind?

En dan is het vakantie. Je hoogbegaafde kind knapt op

Bezig met van alles en nog wat. Doordat het past bij de interesse, zinvol is en er geen verplichting is, ontspant je kind. Hierdoor kan jij je ook ontspannen. Wanneer je kind blij is, dan ben jij het ook.

Nu is er gelegenheid om samen leuke dingen te doen en het contact tussen jou en je kind weer te herstellen. Samen erop uit, een legobouwwerk maken, samen shoppen of de natuur in.

 

En dan een brug slaan, zodat je kind ziet wat school voor nut heeft, welke bijdrage het levert en welke stappen hij kan zetten.

 

Plusklas Goeree-Overflakkee

Hoe zou het voor je zijn als;

  • je kind weer op ‘aan’ staat, weer enthousiast en gemotiveerd is. Wanneer hij weer blij is en nieuwsgierig?

  • je zoon beter om kan gaan met frustratie en boosheid. Zodat jij niet voortdurend op je hoede moet zijn om dat te voorkomen

 

  • je kind weer kan gaan voor zijn toekomstdroom door het halen van betere cijfers. Doordat hij durft te laten zien wat hij kan. Weer vertrouwen heeft omdat hij weet waar te beginnen

  • je weet hoe je met zijn hoogbegaafdheid en zijn gedrag om kan gaan en je daar handvatten voor hebt

  • wanneer je kind met meer zelfvertrouwen stappen zet, doorzet en niet bij het minste of geringste opgeeft


Ben jij benieuwd hiernaar? 

Plan dan eens een gratis sessie

 

 

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier