Iedereen is van nature creatief, maar doordat het nauwelijks gestimuleerd wordt, sterker nog vaak ontmoedigd wordt doordat je leert netjes de instructies te volgen en precies te doen zoals het moet, zijn veel mensen het grotendeels afgeleerd.

De ironie is dat creatief denken juist één van de belangrijkste vaardigheden in je leven is, je onderscheidt van dieren en computers en onmisbaar is in een wereld die steeds veranderd. Creatief denken helpt je in alle gebieden van je leven.

Creativiteit bevordert

initiatief en optimisme. Het zet je van de passieve in de actieve modus waardoor je niet duikt in de slachtofferrol maar gaat bedenken wat je kan doen, hoe je het kan doen en wat je moet doen. Hierdoor kan je je eigen verantwoordelijkheid nemen en de controle over je leven nemen.

optimisme omdat je weet dat je door creatief denken meestal tot een oplossing kan komen. In een wereld waar verandering constant is, is creatief denken een onmisbare vaardigheid.

In het dagelijkse leven geeft het je meer comfort  ‘Zo bedacht mijn zoon als kleuter dat hij het licht uit kon doen vanuit zijn bed door een jojo tegen de schakelaar te leggen en het touw te geleiden over zijn kast’, helpt het bij je voeding, zodat je wanneer er nauwelijks wat in huis is toch wat lekkers voor jezelf maken. Is het handig bij een reparatie, wanneer je band lek is en goede oplossing bedenken om niet met smerige handen op school te komen en op school en wanneer je te laat op school komt kan je met een creatief verhaal komen waardoor het geen problemen oplevert.

In het bedrijfsleven is creativiteit helemaal noodzakelijk om tot goede oplossingen komen, kosten te besparen, de concurrent voor te zijn, je product te verkopen en uit te blinken in je vak.

Creatief denken is de sleutel die deuren naar een hele nieuwe wereld van mogelijkheden opent.Het leven is niet meer in te denken zonder, internet, mobiel, Skype, vliegtuig, auto of magnetron. Allemaal het gevolg van creatieve inspanningen, van creatief denken

Door het combineren van kennis en informatie kan je optimaal gebruik maken van het creatieve denken.

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier