Wil jij dat ook wel eens zien?

Pianoworkshop

‘En als je er dan tussendoor kijkt
dan zie je de hamers tegen de snaren aanslaan’.

 

Tijdens de eerste les laat ik zien hoe de piano of eigenlijk vleugel werkt. Soms helpt je kind tillen. Tillen om die hele zware klep omhoog te doen om van binnen te kijken.

Een piano is toch een snaarinstrument?

Ja een piano is een snaarinstrument, maar ook een slag- en een toetsinstrument. Per toets worden er 3 snaren aangeslagen, wanneer je lager komt 2 en nog lager 1 hele dikke omwikkelde snaar.

‘OK, roep maar wat’

Echt leuk om de verbazing te zien wanneer de echo klinkt uit de piano wanneer er wat geroepen wordt. Het werkt niet als het zachtjes wordt gedaan, nee er moet echt geroepen worden. Dat kan best spannend zijn zo’n eerste keer.

Door het rechterpedaal (sustaining pedal) gaan alle dempers van de snaren af en komen alle snaren te liggen waardoor ze gaan ‘zingen’, een echo geluid maken wanneer er wat geroepen wordt.

Huh, alle toetsen schuiven

En dan die gezichten te zien wanneer het linkerpedaal ingedrukt wordt. Super.
Wanneer et linkerpedaal ingedrukt of eigenlijk getrapt wordt dan schuiven alle toetsen naar links. Het binnenwerk, het mechaniek met de hamers, schuift naar rechts waardoor de hamers niet drie maar één snaar aanslaan (una corda). Hierdoor klinkt de toon zachter. Bij de piano gebeurt dit niet, daar hebben ze een studiepedaal ervoor.

En studiepedaal om wat zachter te kunnen spelen tijdens het oefenen. Eerlijk gezegd vind ik het maar niks. Want je vingers krijgen bij dezelfde manier van spelen ineens een andere klank. En het is toch heerlijk om gewoon heerlijk vrijuit te kunnen spelen?

Lijkt jou dat ook fijn, heerlijk te kunnen spelen?

Binnenkort zijn er weer Basis Piano Workshops, zowel voor kinderen als volwassen. Natuurlijk kan je ook als (groot)ouder en kind deze workshop volgen.
In deze workshop leer je je weg op 88! toetsen, de notenbalk en -namen en aan het eind van de workshop kan je met 2 handen van blad een eenvoudig stuk spelen.

Reserveer snel voor €47,- want met maximaal 3 deelnemers gaan we aan de slag.

Ja, dat lijkt mij echt leuk!

Wanneer?

Woensdag 30 oktober 11.00 -12.00 uur
Woensdag 30 oktober 14.00 – 15.00 uur
Vrijdag 1 november 10.30-11.30 uur
Vrijdag 1 november 14.00 -15.00 uur

Waar?

Stellendam, Irissenpad 27  of Ouddorp, ‘De Overkant’, Dijkstelweg 33

  Ja, ik wil mij aanmelden!

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier