Kerstmuziek brengt vrede?

Kerstmuziek brengt vrede? Hoe kom je daar zo bij denk je? De vrede is ver te zoeken en zou kerstmuziek daar verandering brengen?

Ja ik denk van wel maar dan niet kerstmuziek alleen maar allemuziek. Want muziek verbroedert, muziek beïnvloed je stemming en samen muziek maken is helemaal geweldig.

De Piano Guys brachten duizenden mensen samen om een record te breken en het kerstverhaal tot leven te brengen.

                  Luister en geniet van deze video.   

Zo was er een paar weken geleden een moeder die mij om advies vroeg voor haar dochter. Haar dochter studeerde volgens haar expres niet en zette het piano spelen in als machtsmiddel.                                                                                                                               Daar deze moeder een slimme dochter heeft gaf ik aan dat het kon zijn dat ze juist aandacht wilde van haar moeder, haar goedkeuring wilde en bang was haar teleur te stellen. Zeker nu haar vader er met een ander vandoor is gegaan.

Is het soms beter om niets te doen dan het doen en het niet goed doen?

Ik adviseerde haar om samen sinterklaasliederen te spelen want natuurlijk piano oefen je om het steeds beter te leren, maar je oefent het ook om er gewoon lekker mee bezig te zijn. Samen zijn ze aan de slag gegaan en de volgende week merkte ik, maar nog belangrijker de moeder aanzienlijk verschil.

Haar dochter was niet meer zo dwars en ze hadden verschillende gezellige momenten met elkaar gehad. De onvrede was aanzienlijk minder de relatie met haar dochter was sterk verbeterd.

Dat is toch geweldig?!

Dat muziek dat kan bereiken. Sinterklaasliederen die speel je nu niet meer. Maar met kerstliederen kunnen deze moeder en dochter nu samen verder.

Ook jij kan hiermee verder doordat ik op deze pagina kerstliederen heb gezet.
Natuurlijk kan je ook hiermee aan de slag in de Kerstworkshop. Meer informatie

Het jij een favoriet kerstlied?Heb jij ook een situatie meegemaakt waar muziek verbond?

Deel het
met ons zodat ook wij kunnen genieten van dit moment en het misschien ook kunnen proberen.

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier