Kerstmuziek, pianoworkshop, ontspanning en…

Kerstmuziek,  pianoworkshop, legatospel en het belang van ontspanning daar gaat deze blog over.  Een link naar bladmuziek van kerstmuziek, een kort verslag van de laatste workshops, natuurlijk prachtige kerstmuziek en zalige lunchrecepten. Genieten dus in deze dagen voor de kerst.

Pianoworkshop

Zaterdag 22 november vond een basispianoworkshop+ plaats. Van 10.00 uur tot 14.30 is er keihard gewerkt in een geweldige sfeer. Van helemaal niets tot het spelen van bladmuziek met 2 handen van ‘Strangers in the Night’ en ‘My Heart Will Go on’.

Grootste uitdaging was natuurlijk om in zo’n korte tijd zoveel te behandelen. Eerst kwamen de zwarte toetsen aan bod om je te oriënteren. Hierna kon je de toets C, links van die 2 en F, links van die 3 vinden.

Met deze 2 toetsen kan je een vraag en antwoord spel spelen. De één speelt van de F naar de C, dat is dan de vraag en de ander speelt dan het antwoord. Begint met de C en eindigt met de F. (Voorbeeld)

Geen muziek zonder ritme.

Het ritme hebben we met Bodypercussion geoefend en al snel was dit met de ritmekaartjes voor iedereen duidelijk.

Om het geheel nog mooier te laten klinken is het legato behandeld. Legato betekent gebonden spelen en vergelijk ik vaak met een wip-wap. Op het moment dat de volgende toets naar beneden gaat dan pas gaat de vorige toets omhoog. Wat een verschil in klank, genieten!

Natuurlijk is het belangrijk tussendoor pauze te nemen en hierin hebben we genoten van een heerlijke lunch en van het zonnetje wat doorkwam. Hier tips om zelf een gezonde en lekkere lunch te maken.

Hoe belangrijk is het om tussendoor te ontspannen wanneer je iets leert  of bestudeert?

Leerstof blijft beter hangen als je het in stukjes leert en regelmatig herhaalt. Elke keer een deel werkt beter dan alles in één keer proberen te leren. Daarbij is even pauze houden ook belangrijk!

Wanneer je in je pauze dan ook nog beweegt, ben je helemaal lekker bezig, want dan komt er meer zuurstof naar je hersenen, waardoor ze natuurlijk beter presteren.

Rond kwart over twee kwamen familieleden luisteren naar het resultaat. Wauw, geweldig, bijna niet te geloven en een aplaus volgde natuurlijk.

Wanneer je een bepaalde prestatie hebt geleverd, een lastig stuk onde de knie hebt gekregen neem dan ook even de tijd om hiervan te genieten. Je bent zo snel geneigd, tenminste ik wel, om dan gelijk een volgend stuk te pakken om weer mee aan de slag te gaan.

Ook in de sport kan je niet voortdurend een topprestatie leveren. Het is zo belangrijk om even te resetten, om te onspannen en te genieten.

ENJOY!

 

Genieten met kerstmuziek.

Kerst is zeker zo’n moment om te genieten. Tijd voor elkaar, tijd voor je gezin en een moment om stil te staan wat kerst voor jou en je naaste betekent.

Muziek mag hier natuurlijk niet ontbreken. Een mooie CD, een prachtig concert of muziek door jou gespeeld . Daarom hier een aantal stukken in allerlei niveau’s. Wanneer de rechterhand te lastig is, dan speel je alleen de melodische lijn.

Heel veel succes en speelplezier gewenst!

Vond jij deze blog leuk en inspirerend om te lezen? Wil je dan wat voor mij doen?

– Stuur deze blog dan door naar jouw vrienden zodat zij hier ook plezier van hebben.

Wil je dan een reactie plaatsen?

– Een reactie waarin jij laat weten;

Dit helpt mij en natuurlijk ook jou om mijn blogs nog beter, leuker, inspirerender, kortom waardevoller te maken!

Alvast mijn hartelijke dank.

2 reacties

  1. Leuk Karin , gezellig om naar te kijken en luisteren.
    De piano boys waren zeer bijzonder maar ook die andere muzikanten zonder instrumenten.
    De piano workshop zag er gezellig uit , enthousiaste spelers.

    1. Bedankt voor je warme reactie Margreet. Heb jij zelf nog video’s die je aan kan bevelen?

Reacties zijn gesloten.

Karin van Toor

Terugbelverzoek

Stel me een vraag, boek een sessie, stuur me een mailtje, om door de bomen het bos weer te zien en ook jouw mogelijkheden (of die van je kind) te benutten. Ik help je graag!

Meer inzicht in hoe jouw zoon of dochter leert leren en zijn of haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen toeneemt?

Onderpresteren hoogbegaafdheid

Plan je sessie hier